A zöldségtésztás pizza receptje azért szuper, mert észrevétlenül lehet becsempészni a zöldségeket a repertoárba. A gyerekek örülnek, hogy pizza van és megeszik a kelkáposztát😊 minden zokszó nélkül. Ami még vonzó a zöldségtésztás pizzában, hogy nem kell gyúrni, pihentetni, nyújtogatni a tésztát, pár perc alatt megvan és már mehet is a sütőbe. Az alapot Vrábel Krisztina receptje adta, de természetesen kicsit alakítottam rajta. Nagyon ritka, hogy egy receptet szó szerint követek, valahogy mindig kell bele egy kis saját csavar.
+ ha többsajtosat (parmezán, kéksajt) készítesz, kevesebb mozzarellát is használhatsz
A kelkáposztát nagyobb darabokra vágom. A kenyérrel és a zabpehellyel együtt egy késes aprítóba teszem. Finomra darálom. Hozzákeverem a tojást és a reszelt sajtot. Személy szerint spatulával csinálom, de kézzel is össze lehet gyúrni a masszát. (Sajnálnám a masszát lemosni a kezemről.)
Lepényt formázok belőle egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Mivel ez nagyobb adag, én négyzet alakút csinálok, de lehet kerek is, akkor jobban emlékeztet a pizzára.
220 fokos sütőben elősütöm az alapot kb. 10-15 perc alatt.
Közben a paradicsomot elkeverem a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, sóval, borssal.
Megkenem a paradicsomszósszal az elősütött lapot, ráteszem a feldarabolt paradicsomot, mozzarellát. Ha húsimádóknak is kedvezni akarok, teszek rá egy kevés sonkát is. A forró sütőben 5-8 perc alatt készre sütöm a pizzát. Salátával tálalom.
Mindenképp próbáljátok ki ezt a vagány zöldségtésztás pizza receptet, hiszen mindent tud, ami fontos! Egészséges, villámgyorsan elkészíthető és nagyon finom!
Írjátok meg, hogy sikerült!
Jó étvágyat!