Személyes vagy online konzultáció

  • Táplálkozási szokások felmérése (táplálkozási anamnézis)

  • Étkezési napló elemzése

  • Adott betegéggel kapcsolatos legfontosabb problémák megbeszélése

  • Diéta során felmerülő nehézségek megoldása

Fontos tudnivalók!

A tanácsadások időtartama kb. 50 perc. Mivel a táplálkozás egy nagyon széles témakör, egy alkalom nem elegendő és nem is hatékony az átbeszélésére.

Ahhoz, hogy eredményes legyen a közös munkánk, ajánlott legalább 4 konzultáción részt venned 2 hónapon belül. A rendszeres találkozásokkal jobban kontrollálható az életmódváltás, a felmerülő kérdéseket meg tudjuk beszélni és könnyebben elérhető, hogy az elméleti tudás beépüljön a napirendedbe.  

Az első alkalommal kérlek, hozd magaddal az orvosi papírokat (zárójelentések, vizsgálati eredmények, laboreredmények) és egy 3 napos étkezési naplót.

Étkezési napló

Az étkezési naplóban szerepeljen, hogy mikor, mit és mennyit ettél, ittál. Azonban az egy tányér leves helyett egy pontos adatra van szükség (pl.: 1,5 dl vagy 3 dl), a többi fogásnál pedig g vagy dkg-ban add meg kérlek az elfogyasztott mennyiségeket. Ezért ajánlott lemérni az ételeket egy konyhai mérlegen, mielőtt elfogyasztod (természetesen menzára, étterembe nem kell vinni mérleget 😊), mert az egy szelet kenyér valakinek egy toast kenyér szeletét jelenti, másnak a vekni közepéről egy 2 cm-es szeletet. Így tudjuk legkönnyebben elkerülni a félreértéseket.

Az étkezési naplóba szerepeljen 2 hétköznap (nem egymást követő napok) és 1 hétvégi nap.

Várlak egy őszinte beszélgetésre, melyben megkeressük a megoldást az adott problémára.