Elkapott a gépszíj és elhatároztam, még több zöldséget fogunk enni. Ezért kitaláltam, hogy vegetáriánus hetet tartunk egy-két vegán nappal megspékelve. Természetesen a család egy része, értsd a legnagyobb fiam, prüszkölt ellene, de azért belevágtunk. Ez a zöldséges curry volt az első recept, amit eléjük tettem egy kis tofuval.
A gyerekeknél nem okozott osztatlan sikert, de megkóstolták és el is fogyott. Valakinek a curry ízlett jobban, másoknak a tofu jött be. Szóval nem reménytelenek. Máskor is csináltam már hasonlót, azt inkább csak magamnak. Részemről szeretem az ilyen „gezemicéket”.
A zöldségeket megmosom, amit kell megpucolom. A gombát, cukkinit és a padlizsánt általában nem szoktam meghámozni. Minden gezemicét (nálunk ez a zöldségeket jelenti) kockára vágok.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban olajon megpárolom a hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadom a répát, zellert. Együtt párolom még egy kicsit és fűszerezem. Ezután beleteszem a cukkinit és a padlizsánt, jól átpirítom az egészet és hozzáöntöm a kókusztejet. Ha felforrt, beleteszem a brokkolirózsákat. Pár percig forralom még, amíg a brokkoli is egy kicsit megpuhul, de nem fő szét.
A gombát szeletekre vágom és egy nagyon pici olajon megpárolom egy kis sóval, borssal. Hozzá is lehet tenni a curryhez, de én most külön tálaltam és pirítottam mellé egy kis tofut. Köretként rizst és madárbegy salátát adtam hozzá. Ha nem vegetáriánus vagy vegán fogásként szeretnéd elkészíteni, természetesen nyugodtan piríthatsz bele húst is.
A zöldséges curry tofuval egy izgalmas, finom és laktató főétel. Nem mellesleg teljesen vegán. Kalandvágyó húsevőknek és vegánoknak is ajánlom egy kis indiai kiruccanásként.
Jó étvágyat!