Következzen az utolsó penzum az adósságomból, a korábban ígért három receptből. A tonhalkrém egy jó kis szendvicskrém, amit zöldség mártogatósnak is ki lehet próbálni. Remélem mindenkihez elér, akit érint.

Beszéljünk a fő összetevőjéről, azaz a tonhalról. Magas proteintartalma és alacsony kalóriaértéke miatt kiválóan beilleszthető az egészséges táplálkozásba. Na persze az olajos konzervnek már magas a kalóriatartalma, tehát bánjunk vele csínján.
Húsa nagyszerű szelén, magnézium, B vitamincsoport és omega-3 zsírsav forrás. Találkozhatunk vele nyersen, mélyhűtötten és konzervként a boltokban. A konzerv változat a legolcsóbb verzió és a legkönnyebben hozzáférhető is. Egy próbát megér.
Hozzávalók

- 1 doboz tonhal (sós lében eltettet használtam)
- 1 doboz krémsajt (Philadelphia és társai) vagy mascarpone
- 0,5 fej lilahagyma
- citromlé
- só
- bors
- snidling vagy valamilyen zöldfűszer (el is maradhat, ha nincs)
Elkészítés
A hagymát és a zöldfűszereket apróra vágjuk. A tonhalat a krémsajtot összekeverjük egy villával, hozzá adjuk az apróra vágott hagymát. Fűszerezzük sóval, borssal és a zöldfűszerekkel. Ízesítjük citromlével. Kenyérrel szendvicskrémnek tálalhatjuk, akár hasábokra vágott uborkával, sárgarépával vagy nekünk tetsző zöldségekkel (zellerszárral, édesköménnyel) mártogatósnak is kitűnő.

Jó étvágyat!