Tonhalkrém

Következzen az utolsó penzum az adósságomból, a korábban ígért három receptből. A tonhalkrém egy jó kis szendvicskrém, amit zöldség mártogatósnak is ki lehet próbálni. Remélem mindenkihez elér, akit érint. 

Beszéljünk a fő összetevőjéről, azaz a tonhalról. Magas proteintartalma és alacsony kalóriaértéke miatt kiválóan beilleszthető az egészséges táplálkozásba. Na persze az olajos konzervnek már magas a kalóriatartalma, tehát bánjunk vele csínján. 

Húsa nagyszerű szelén, magnézium, B vitamincsoport és omega-3 zsírsav forrás. Találkozhatunk vele nyersen, mélyhűtötten és konzervként a boltokban. A konzerv változat a legolcsóbb verzió és a legkönnyebben hozzáférhető is. Egy próbát megér.

Hozzávalók

  • 1 doboz tonhal (sós lében eltettet használtam)
  • 1 doboz krémsajt (Philadelphia és társai) vagy mascarpone
  • 0,5 fej lilahagyma
  • citromlé
  • bors
  • snidling vagy valamilyen zöldfűszer (el is maradhat, ha nincs)

Elkészítés

A hagymát és a zöldfűszereket apróra vágjuk. A tonhalat a krémsajtot összekeverjük egy villával, hozzá adjuk az apróra vágott hagymát. Fűszerezzük sóval, borssal és a zöldfűszerekkel. Ízesítjük citromlével. Kenyérrel szendvicskrémnek tálalhatjuk, akár hasábokra vágott uborkával, sárgarépával vagy nekünk tetsző zöldségekkel (zellerszárral, édesköménnyel) mártogatósnak is kitűnő.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük